4,7 stjerner baseret på +700 anmeldelser

Hvidvin

Levende musik

Mere end 20 års erfaring

Smiley garanti

Levende musik

Fushion Køkken

Centralt i indre by

Anmeldelser

★★★★★

4,7 stjerner på Facebook

Baseret på 280 anmeldelser

4,7 stjerner på Google

Baseret på 349 anmeldelser

4 stjerner på Tripadvisor

Baseret på 212 anmeldelser

Hvidvin til enhver smag

Hvid - tango y vinos

Herunder kan du finde en oversigt over hvilke udsøgte hvidvine vi tilbyder hos Tango Y Vinos.

Vores personale hjælper meget gerne med at hjælpe jeres selskab om hvilken hvidvin der passer til netop dine retter eller til jeres ønsker.

Spørg os endelig om dagens hvidvin.

Book dit bord

Vinkort - Hvidvin

CHARDONNAY
Chardonnay Reserva Vinalba Mendoza, 2015 450,-
En rig afrundede Chardonnay med lag af eksotiske blomster og en forfriskende finish.
Aniello Chardonnay 006, Rio Negro, Patagonia, 2013 450,-
Ganske lille vingård i Rio Negro så langt mod syd i Amerika, som vindruer kan modne. Den første rigtig gode hvidvin, vi har smagt fra Argentina.

Overdådig frugt, fyldig, men med frisk og lang, med fint præg af ny eg. Aniello’s Riverside Estate har 20 hektarer mellem Andes-bjergene og Atlanterhavet -dvs. med ret køligt klima! Vinstokkene drives uden kunst-gødning og sprøjtegifte og er alle plantet direkte i jorden, da vinlusen Phylloxera aldrig er nået så langt mod syd!

Casarena“505” Chardonnay Mendoza 2015 450,-
Et gammelt vineri fra 1937 i byen Perdriel er blevet fuld-stændig gennemrenoveret og udstyret med top moderne vinifikationsudstyr.

Vinhuset er malet i en sandfarve, deraf navnet CASARENA, der betyder ”huset af sand”. Peter og Karen hentede også et par kompetente herrer til produktionen af husets vine.

De to vinmagere, Alejandro Sejanovich og Bernardo Bossi, kommer nemlig begge fra det vinhus, der for alvor satte Argentina på vin-landkortet, nemlig berømte Catena Zapata. Navnet på vinene i denne serie, ”505”, kommer fra adressen på vineriet, nemlig ”Brandsen Street nr. 505” Druerne bliver høstet med håndkraft og forsigtigt afstilket.

Vinen er gæret naturlig og foregår ved lav temperatur for at holde på de friske frugtaromaer og bevare den kølige stil i vinen. 15-20 % af vinen ligger på franske fade. Vinen får 6 mdr. fadlagring i franske fade. Helt dugfrisk Chardonnay, som oser af lækre toner af æble, eksotisk frugt og lidt lakrids/anis-noter. Rigtig fin intensitet og saftighed. Tør og med mineralske toner, men bestem ikke snerpende! Tværtimod slutter den herligt blødt og rundt af med en lang og cremet eftersmag.

En oplagt hvidvin til på fjerkræ, svin, fisk (gerne fede og evt. grillede), skaldyr. Også helt perfekt til det stor tapas-bord med pølser, paté og oste. Servér vinen ved 10-12° C.

Organic Chardonnay & Muscat Gea BG 2015 450,-
En frisk og aromatisk hvidvin dedikeret til gudinden Gea, Moder Jord, der giver liv og næring til alle væsener.

Vinen er en blanding af Muscat Ottonel og Chardonnay – vinstokke, der giver fremragende resultater på de mindre sure jorde af Chernogorovo. Vinen har en lysegul farve med grønne nuancer.

Næsen er frisk og delikat med noter af blomster og moden hvid frugt (fersken og æble). Blød og harmonisk smag, elegant krop og frisk, moderat vedholdende finish.
Awards: Silver medal “Concours Mondial de Bruxelles” 2016; Alc.: 13%

VIOGNIER
Casa Montes Ampakama Viognier 2013 450,-
100% Viognier håndplukket i starten af februar, for at bibeholde druens karakteristiske friske smag.
Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke. I glasset flot lys farve med grønligt skær. Duften byder på nuancer af tropisk frugt, blomster og et strejf af hvid pepper. Smagen er frisk og saftig med druens klassiske let krydrede eftersmag. San Juan Argentina
SAUVIGNON BLANC
Renacer Sauvignon Blanc, Casablanca, Chile Punto Final, 2013 450,-
Renacer’s Patricio er fra Chile og tjentesin formue på daglivin fra San Pedro.
Nu bruger han den til at lave superpremiumvin i Argentina. Men hans enlige hvide er fra Chile -for i Casablanca kan man lave Sauvignon af Verdensklasse- det kan man ikke i Argentina. Overdådig frugt, sprød, fyldig og tør.
TORRONTES
Abrazz Torrontes Mendoza 2015 450,-
Over 85% af Argentinas kvalitetsvine kommer fra en region, nemlig Mendoza.

Men Mendoza er delt op i flere forskellige små områder, og et ad de bedste, hedder Uco Valley. Hemmeligheden bag dalens succes, er delt op i 2 ting: En fantastisk jordbund og den perfekte højde. Jordbunden består af en gruset/stenet overfalde, med masser af granit og mineraler lidt nede. Højden er vigtig, da vinstokke faktisk ikke har godt at for meget varme. Masser af solskin er godt, men lange perioder over 30 grader, forhindre vinen i at danne syre.

Derfor er de kølige nætter i bjergende afgørende for, om man kan lave flotte, elegante velafbalancerede vine.
Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, alle druer er håndplukkede, og man arbejder efter biodynamiske principper. I Denne vin har man arbejdet målrettet med en af Argentinas mest specielle druer, nemlig Torrentes, som af mange bliver betragtet som Argentinas Hvide national drue.

Vinen har en flot gylden farve med en duft af sommer, Annanas og blomster. Smagen er fyldig og saftig, med et anstrøg af miniralietet.
Det perfekte glas vin, ugen mad, eller sammen med fed fisk.

ROSÉ
Vinalba Rosé Mendoza 2015 450,-
En delikat laksefarvet farve med subtile aroma af sommer frugter og blomster noter.
En perfekt aperitif, men også stor med en grill eller grillet fisk. Alc.: 12.5%; Grenache & Syrah
Organic Rosé Mavrud, BG Thrakien 2015 500,-
Dyb lyserød farve med en violet nuance. Elegant aroma minder om modne skovbær og vanilje.
Frisk krop med frugtagtig smag aroma, harmonisk og behagelig finish. Alc.: 12.5%; 100% Mavrud
Rosé Tragata Cabernet Sauvignon, BG 2014 500,-
Blid perle-lyserød farve. Fin, krydret næse med aroma af kirsebær, hindbær og kirsebær.
Frisk, elegant krop med fremragende struktur og længde. Saftigt og aromatisk i eftersmagen. Fin vin i den klassiske provencalske rosé stil. Alc.: 13.5%; 100% Cabernet Sauvignon
Silenus Rosé Cabernet Sauvignon, BG 2014 500,-
Smukt, fersken – pink, medium intens farve. Rød næse med dominerende accenter af jordbær med fløde og bær.

Rund og frisk, med meget attraktive røde frugter. Velstruktureret og meget elegant rosé med fremragende balance og saftighed.

Awards: Silver Medal – Rosé Wine Expo, Kazanlak, Bulgaria

Alc.: 13%; 100% Cabernet Sauvignon

★★★★★

4,7 ud af 5 stjerner