4,7 stjerner baseret på +700 anmeldelser

Vinmenu

Levende musik

Mere end 20 års erfaring

Smiley garanti

Levende musik

Fushion Køkken

Centralt i indre by

Anmeldelser

★★★★★

4,7 stjerner på Facebook

Baseret på 280 anmeldelser

4,7 stjerner på Google

Baseret på 349 anmeldelser

4 stjerner på Tripadvisor

Baseret på 212 anmeldelser

Vin til enhver anledning

Vin - tango y vinos

Vinkort - Hvidvin

CHARDONNAY
Chardonnay Reserva Vinalba Mendoza, 2015 450,-
En rig afrundede Chardonnay med lag af eksotiske blomster og en forfriskende finish.
Aniello Chardonnay 006, Rio Negro, Patagonia, 2013 450,-
Ganske lille vingård i Rio Negro så langt mod syd i Amerika, som vindruer kan modne. Den første rigtig gode hvidvin, vi har smagt fra Argentina.

Overdådig frugt, fyldig, men med frisk og lang, med fint præg af ny eg. Aniello’s Riverside Estate har 20 hektarer mellem Andes-bjergene og Atlanterhavet -dvs. med ret køligt klima! Vinstokkene drives uden kunst-gødning og sprøjtegifte og er alle plantet direkte i jorden, da vinlusen Phylloxera aldrig er nået så langt mod syd!

Casarena“505” Chardonnay Mendoza 2015 450,-
Et gammelt vineri fra 1937 i byen Perdriel er blevet fuld-stændig gennemrenoveret og udstyret med top moderne vinifikationsudstyr.

Vinhuset er malet i en sandfarve, deraf navnet CASARENA, der betyder ”huset af sand”. Peter og Karen hentede også et par kompetente herrer til produktionen af husets vine.

De to vinmagere, Alejandro Sejanovich og Bernardo Bossi, kommer nemlig begge fra det vinhus, der for alvor satte Argentina på vin-landkortet, nemlig berømte Catena Zapata. Navnet på vinene i denne serie, ”505”, kommer fra adressen på vineriet, nemlig ”Brandsen Street nr. 505” Druerne bliver høstet med håndkraft og forsigtigt afstilket.

Vinen er gæret naturlig og foregår ved lav temperatur for at holde på de friske frugtaromaer og bevare den kølige stil i vinen. 15-20 % af vinen ligger på franske fade. Vinen får 6 mdr. fadlagring i franske fade. Helt dugfrisk Chardonnay, som oser af lækre toner af æble, eksotisk frugt og lidt lakrids/anis-noter. Rigtig fin intensitet og saftighed. Tør og med mineralske toner, men bestem ikke snerpende! Tværtimod slutter den herligt blødt og rundt af med en lang og cremet eftersmag.

En oplagt hvidvin til på fjerkræ, svin, fisk (gerne fede og evt. grillede), skaldyr. Også helt perfekt til det stor tapas-bord med pølser, paté og oste. Servér vinen ved 10-12° C.

Organic Chardonnay & Muscat Gea BG 2015 450,-
En frisk og aromatisk hvidvin dedikeret til gudinden Gea, Moder Jord, der giver liv og næring til alle væsener.

Vinen er en blanding af Muscat Ottonel og Chardonnay – vinstokke, der giver fremragende resultater på de mindre sure jorde af Chernogorovo. Vinen har en lysegul farve med grønne nuancer.

Næsen er frisk og delikat med noter af blomster og moden hvid frugt (fersken og æble). Blød og harmonisk smag, elegant krop og frisk, moderat vedholdende finish.
Awards: Silver medal “Concours Mondial de Bruxelles” 2016; Alc.: 13%

VIOGNIER
Casa Montes Ampakama Viognier 2013 450,-
100% Viognier håndplukket i starten af februar, for at bibeholde druens karakteristiske friske smag.
Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke. I glasset flot lys farve med grønligt skær. Duften byder på nuancer af tropisk frugt, blomster og et strejf af hvid pepper. Smagen er frisk og saftig med druens klassiske let krydrede eftersmag. San Juan Argentina
SAUVIGNON BLANC
Renacer Sauvignon Blanc, Casablanca, Chile Punto Final, 2013 450,-
Renacer’s Patricio er fra Chile og tjentesin formue på daglivin fra San Pedro.
Nu bruger han den til at lave superpremiumvin i Argentina. Men hans enlige hvide er fra Chile -for i Casablanca kan man lave Sauvignon af Verdensklasse- det kan man ikke i Argentina. Overdådig frugt, sprød, fyldig og tør.
TORRONTES
Abrazz Torrontes Mendoza 2015 450,-
Over 85% af Argentinas kvalitetsvine kommer fra en region, nemlig Mendoza.

Men Mendoza er delt op i flere forskellige små områder, og et ad de bedste, hedder Uco Valley. Hemmeligheden bag dalens succes, er delt op i 2 ting: En fantastisk jordbund og den perfekte højde. Jordbunden består af en gruset/stenet overfalde, med masser af granit og mineraler lidt nede. Højden er vigtig, da vinstokke faktisk ikke har godt at for meget varme. Masser af solskin er godt, men lange perioder over 30 grader, forhindre vinen i at danne syre.

Derfor er de kølige nætter i bjergende afgørende for, om man kan lave flotte, elegante velafbalancerede vine.
Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, alle druer er håndplukkede, og man arbejder efter biodynamiske principper. I Denne vin har man arbejdet målrettet med en af Argentinas mest specielle druer, nemlig Torrentes, som af mange bliver betragtet som Argentinas Hvide national drue.

Vinen har en flot gylden farve med en duft af sommer, Annanas og blomster. Smagen er fyldig og saftig, med et anstrøg af miniralietet.
Det perfekte glas vin, ugen mad, eller sammen med fed fisk.

ROSÉ
Vinalba Rosé Mendoza 2015 450,-
En delikat laksefarvet farve med subtile aroma af sommer frugter og blomster noter.
En perfekt aperitif, men også stor med en grill eller grillet fisk. Alc.: 12.5%; Grenache & Syrah
Organic Rosé Mavrud, BG Thrakien 2015 500,-
Dyb lyserød farve med en violet nuance. Elegant aroma minder om modne skovbær og vanilje.
Frisk krop med frugtagtig smag aroma, harmonisk og behagelig finish. Alc.: 12.5%; 100% Mavrud
Rosé Tragata Cabernet Sauvignon, BG 2014 500,-
Blid perle-lyserød farve. Fin, krydret næse med aroma af kirsebær, hindbær og kirsebær.
Frisk, elegant krop med fremragende struktur og længde. Saftigt og aromatisk i eftersmagen. Fin vin i den klassiske provencalske rosé stil. Alc.: 13.5%; 100% Cabernet Sauvignon
Silenus Rosé Cabernet Sauvignon, BG 2014 500,-
Smukt, fersken – pink, medium intens farve. Rød næse med dominerende accenter af jordbær med fløde og bær.

Rund og frisk, med meget attraktive røde frugter. Velstruktureret og meget elegant rosé med fremragende balance og saftighed.

Awards: Silver Medal – Rosé Wine Expo, Kazanlak, Bulgaria

Alc.: 13%; 100% Cabernet Sauvignon

Vinkort - Mousserende vine

Paul Kubler Cremant D´Alsace 450,-
Fantastisk cremant på 1/3 Riesling, 1/3 Pinot Blanc og 1/3 Pinot Auxerrois fra Paul Kublers biodynamisk dyrkede vinmarker i Soultzmatt, Alsace.
Lækker aroma hvor den spændstige syre nærmest prikker i næsen og med nuancer af bl.a. hvid karamel, vanilje, litchi, gule frugter og nødder. Smagen er frisk og intens med en ren pågående syre, der minder om stor champagne. Meget dyb og kompleks eftersmag. Fornem aperitif og et flot match til rå og grillet fisk, kylling og asiatisk krydrede retter. Cremant på et sjældent højt niveau.t D´Alsace.
Læs mindre Læs mere
Simonnet Febvre Cremant 430,-
Simmonnet-Febvre laver ikke bare nogle af Chablis bedste hvidvine, de er også berømte for at stå bag en af Frankrigs bedste Crémant.
100% Pinot Noir (P100) fra Bourgogne, lavet efter Champagne-metoden og lagret 24 måneder inden frigivelse (dosage 6 g/l). Flot lys gylden farve med fine små bobler. Duften sender ens tanker mod Champagne med nuancer af bl.a. citrus, grape, brioche og saltede mandler. De fine bobler giver en blød og cremet tekstur og Pinot Noir druen giver vinen en intens og dyb smag af citrusfrugt, ristet brød, kridt og fornem frisk syre i eftersmagen. Crémant fra øverste hylde og et flot glas som aperitif eller forment match til f.eks. østers, kaviar, sushi og retter med skaldyr/hvid fisk.
Læs mindre Læs mere
Parxet Cava Semi – Seco Reserva 340,-
Flot Cava fra området Alella beliggende nord for Barcelona.

Lavet på de lokale druesorter Macabeo, Parellada og Pansa Blanca og vinificeret efter den klassiske metode fra Champagne. Lys farve med et grønt strejf, meget aromatisk, frugtagtig og intens i smagen og med fine langvarige bobler. Velegnet som aperitif, men også god i selskab med fisk/skaldyr, charcuteri og krydret mad.

4/6 Stjerner i Berlingske Tidende, VINTESTEN:
“Pæn og ren cava med citrus og syltet æble kun ganske let krydret. Sprød og syrlig mund. Feltets bedste cava, men også den dyreste. Fire og en halv stjerne.”

Læs mindre Læs mere
Parxet Cava BRUT 290,-
4/6 stjerner – Ekstra Bladet:
“Meget lys. Gærede toner i duften. Knastør, pærer, æbler og tørstof. Fine bobler og en mediumlang vedvarende eftersmag.”

Vinkort - Rødvin

MALBEC
Postales Malbec Del Fin Del Mundo 350,-
Patagonia
Druerne til denne vin kommer fra vinstokke, det er i gennemsnit er 15 år gamle – og vinen har en indbydende aroma og en smag, der er blød og fyldig med mørke noter af frugt og et strejf af bitter chokolade, som er kendetegnende for Malbec-druen. Et flot match til f.eks. let krydrede retter med kød.
Læs mindre Læs mere
Viu Manent Malbec Reserva Est. Collection Colchagua 450,-
Malbec fra Chiles mest vindende vingård, lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Elegant vin med dybde og moden frugt.
Lang kontakt med drueskallerne, så man opnår den klassiske dybe røde farve. Aroma af røde bær, kirsebær, ribs og kaffe. Elegant smag med bløde taninner, mørk saftig frugt og let krydret eftersmag. Denne klassiske argentinske Malbec er et godt match til stegt eller grillet kød, gerne lam eller oksekød.
Læs mindre Læs mere
Malbec Gran Reserva Familia Crotta Mendoza 500,-
Sikken en duft! Skøn klassisk Malbec-næse med modne mørke blommer, brombær, violer og fadnoter.
I smagen er man hell er ikke i tvivl om at dette er Malbec! Stor frugtfylde og sødmefulde bær blandet med let krydderi og nydeligt integreret egetræ. Vinen slutter elegant af med lidt lakrids, og en blød, blød eftersmag. Herlig vin.
Læs mindre Læs mere
Malbec Viu Manent Gran reserva Chilie 500,-
Malbec fra Chiles mest vindende vingård, lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Elegant vin med dybde og moden frugt.
Malbec er en af de allermest spændende druer i Sydamerika, og Viu Manent er Chiles bedste til at få det fulde udbytte ud af druen. Druerne til denne vin kommer udelukkende fra San Carlos Estate i Colchagua Valley, hvor vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke udplantet helt tilbage i 1800-tallet. Viu Manent har længe ønsket at raffinere og perfektionere deres Malbec og det er derfor første gang at der i 2009 er lavet en Gran Reserva Malbec på de allerbedste druer. Gran Reserva Malbec byder på en bouquet af svesker, salvie og mokka samt en smag med noter af mørk chokolade og søde krydderier der perfekt kombineret med runde saftige tanniner giver en elegant og velbalanceret vin Vinen er lagret på egefade i 14 måneder og de meget gamle vinstokke er med til at give vinen en utrolig blødhed og koncentration. Der er masser af dybde og moden frugt i den lange eftersmag.
Læs mindre Læs mere
Terroir Unico Malbec Gualtallary Zorzal 550,-
Blød Malbec med fantastisk renhed og intens duft af solbær, blåbær og viol med strejf af sort peber.
Lavet på håndhøstede druer fra en meget kalkholdig mark i Gualtallary i 1350 meters højde med forskellige grader af modenhed og gæret hver for sig, hvilket har givet vinen større aromatisk kompleksitet og friskhed i det endelige blend. Intens frugtig duft af solbær, blåbær og viol med strejf af sort peber. Silkeblød, medium-fyldig smag med kølig mørk bærfrugt og let urtede strejf. Fantastisk renhed og balance med en lang mineralsk eftersmag.
Læs mindre Læs mere
2013 El Enemigo Malbec, Mendoza 550,-
Kraftfuld Malbec, der er laves på samme teknikker som de berømte Cru Classéevine i Bordeaux. Lavet af Alejandro Virgil, Chief winemaker hos Catena.
Intens Malbec fra højtbeliggende vinmarker i Lújan de Cuyo i Mendozas berømte vinområde, over 1000 m over havets overflade. Vinen lagrer 14 måneder på franske egetræsfade, heraf 70% nye. Vinificeringen minder også her om den teknik som man bruger på de berømte franske Cru Classévine fra Bordeaux. Vinen har en intens mørk farve, næsten lilla i kanterne, en stor bouquet af modne, sorte bær og strejf af krydderier og mokka, en kompleks smag med stor fylde som slutter blødt og frugtrigt.
Læs mindre Læs mere
Malbec Altocedro Ano Cero Uco Valley Mendoza 2013 550,-
Et af Argentinas bedst ratede Huse.

Over 85% af Argentinas kvalitets vine kommer fra en region, nemlig Mendoza. Men Mendoza er delt op i flere forskellige små områder, og et ad de bedste, hedder Uco Valley.
Hemmeligheden bag dalens succes, er delt op i 2 ting: En fantastisk jordbund og den perfekte højde. Jordbunden består af en gruset/stenet overfalde, med masser af granit og mineraler lidt nede. Højden er vigtig, da vinstokke faktisk ikke har godt at for meget varme. Masser af solskin er godt, men lange perioder over 30 grader, forhindre vinen i at danne syre. Derfor er de kølige nætter i bjergende afgørende for, om man kan lave flotte, elegante velafbalancerede vine. Og netop dette er Altocedro’s speciale, kraftige bøfvine, der samtidig med formår at være elegante.
Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, vinstokkende er op til 100 år gamle, alle druer er håndplukkede, man arbejder efter biodynamiske principper.
Ano Cero er Altocedros Estate serie hvor man prøver at optimere en lang række af druer(Malbec, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Pinot noir mfl.) og få den bedst mulige smag frem i den enkelte drue.
I Denne vin har man arbejdet målrettet med Malbec, som af mange bliver betragtet som Argentinas national drue. Vinen er mørk og kraftig, med masser af duft af brombær, smagen er meget fyldig, igen med masser af brombær, men også hvid peber og rigtig god balance. Eftersmagen er lang og behageligt fyldig.

Vinen er flere gange blevet kåret som Best buy i internationale meder og er den optimale vin, til vildt, lam, gode bøffer, og braserede retter.

Læs mindre Læs mere
Malbec Casarena “Estate” Mendoza 2014 650,-
Et gammelt vineri fra 1937 i byen Perdriel er blevet fuldstændig gennemrenoveret og udstyret med top moderne vinifikationsudstyr.
Vinhuset er malet i en sandfarve, deraf navnet CASARENA, der betyder ”huset af sand. Produceret på 100% Malbec. Der bliver kælet for detaljerne i denne vin. Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden. Estate Malbec bliver produceret i næsten 1000 m. højde i under-distrikterne; Agrelo og Perdriel. Her er i højderne er druerne velsignet med masser af sol i løbet af dagen og kølige bjergnætter. Mørk, ja nærmest rødviolet i glasset. God krydret duft, hvor også mørke frugter og fadnoter bidrager til den meget imødekommende og sødmefulde næse. I smagen er der masser af rygrad og karakter. Både krydderier, noter af cedertræ, fed mørk lakrids og espresso. Vinen slutter af i bedste stil med bløde runde tanniner og en lang eftersmag. Denne vin skriger simpelthen efter noget ordentlig kød! Server også gerne til vildt-, lamme- og andre oksekødsretter.
Læs mindre Læs mere
Malbec Casarena Reserva Mendoza 2013 550,-
Der bliver kælet for detaljerne i denne vin.
Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden. Efter en blid afstilkning gennemgår de hele druer en udblødning (maceration) i 8 dage ved 8C. Selve gæringen foregår med den naturlige gær og ved lav temperatur for at bevare mest muligt aroma i vinen. Den malolaktiske gæring foregår spontant i fadene. 
Til sidst lagres vinen i 12 mdr. på fransk producerede fade. Denne Reserva bliver produceret i næsten 1000 m. højde i under-distrikterne; Agrelo og Perdriel. Her er i højderne er druerne velsignet med masser af sol i løbet af dagen og kølige bjergnætter. Tæt, mørk i glasset og med fede ”gardiner”. Skønne rendyrkede Malbec-noter i duften, der blander sig med vaniljenoter fra de 12 mdrs. fadlagring.Både i smag og duft lukkes der op for sluserne af brombær, hyldebær, fuldmodne mørke kirsebær og svesker. Vinen er meget koncentreret, intens og med masser af dybde og koncentration. Det her er høj-oktan-malbec, hvor man både får styrke, tyngde og power samtidig med at den bløde og sødmefulde malbec-karakter, slutter vinen silkeblødt af. Mums!
Læs mindre Læs mere
Malbec Altocedro Reserva Uco Valley Mendoza 2010 950,-
Interessant næse, der indeholder krydderier, mørke bær, mentol og mynte. Charmerende, men kompleks. En vin, der repræsenterer en muskuløs vintype med både florale noter og bærfrugt, ligesom Altocedro Reserva også byder på krydret eg og en anelse rosin. Mere kompleks og med væsentlig mere dybde i smagen end den gennemsnitlige Malbec. En fremragende vin. Wine Spectator: 92 point Wine Advocate: 92 point Wilfred Wong: 94 point
Læs mindre Læs mere
Malbec Altocedro Gran Reserva Mendoza 2009 1950,-
Vinmager Karim Mussi Saffies absolutte emblematiske vin, der viser, hvorledes han mestrer Malbec-druen.
Vi vil her lade Wilfred Wongs noter tale for sig selv. Wilfred Wong gav denne vin 100 point: ”One of my all time favorite songs is Whitney Houston’s “The Greatest Love of All.” After tasting the Altocedro Gran Reserva Malbec three years in-a-row with the master himself-winemaker Karim Mussi, I have to shout that this singular wine may be the bellwether of the future. With apologies to Bordeaux, the Napa Valley, Walla Walla, Tuscany and other parts of the globe that make incredible ultra, …ultra premium wines in the Bordelais tradition, Karim has been able to master the mystical powers of La Consulta and bring the magic to all wine world. Two years ago, I was dumbfounded as he poured the superb 2007 vintage. Simultaneously elegant and powerful, I could not stop thinking about the wine long after I had first sipped it. The wine showed a tremendous rush of pure red fruit that the guys in Saint-Emilion and Pomerol can never get enough of…it was a real eye opener. Last year, as I basked in the Argentine sun, I found the 2008 to be even more astounding. Demonstrating a little more power, with some black fruit goodness, yet maintaining its incredible balance. I gave the wine 99 points and it shared honors for my #1wine of 2011. There is no doubt that the 2009 Altocedro Gran Reserva Malbec is one of greatest young wines that I have ever enjoyed. As I finished my taste, I could only hear Whitney’s song; the world for that one moment stood still. Could the paradigm and propping Argentina to a new plateau? Has the New World got just a little bit older?”
Læs mindre Læs mere
Gran Malbec de Ángeles Mendoza 2008 1750,-
Dyb og strålende rubinrød farve med violette nuancer.
Delikat, kompleks og sød bouquet, som udvikler sig, og som langsomt røber en stor intensitet og kompleksitet, efterhånden som vinen åbner sig i glasset. Fantastisk mættet og tæt næse med en bred vifte af friske røde sommerbær, ligesom der også kan isoleres blomme og delikate florale noter. Indgangen er meget blød, og straks herefter overraskes man af en kompleksitet, der byder på intense og koncentrerede smagsudtryk med en udpræget varighed. Fuldmodne tanniner, som gør, at vinen opleves blød og let sød. Tydelig tilstedeværelse af vanilje, let ristede noter og mørk chokolade, hvilket først og fremmest skyldes en blid 14 måneders fadlagring i franske første- og andengangsfade, der er medium-ristede. Gran Malbec de Ángeles er en prototypisk repræsentant for Malbec-druen med en ekstraordinær friskhed og et særdeles frugtigt udtryk, der er så karakteristisk for druerne, der stammer fra terroirvinmarken Viña 1924. Rustik og ærlig garagevin. Kraftfuld vin med dybde, bredde og længde; og en vin, der er som skabt for vinentusiaster med hang til det røgede og ristede. For til sammenligning med sin lillebror er Gran Malbec de Ángeles væsentligt mere fadlagret i sit udtryk. Kun 4600 flasker er produceret. Robert Parker: 92 point Gismondi/Tobe: 95 point
Læs mindre Læs mere
Malbec Nicolás Granata Reserva Mendoza 2007 1730,-
Denne ’Rey del Malbec’ har en særdeles intens og yderst dyb farve.
Sorte nuancer iblander sig den for så Malbec typisk klare, rød-blå-violette blommefarve. Bouqueten domineres af (tørrede) røde frugter: figner, rosiner og blommer. Intens bærkompot, der forbinder sig med sød hvid og mørk chokolade, hvilket kan tilskrives fadlagringen i ristede egetræsfade, som ligeledes tilfører bouqueten elegance og harmoni. I munden er vinen særdeles fyldig og kompleks: og en bred og generøs palet af mørke plukkemodne bær såsom kirsebær, hindbær og solbær finder vej til ’smagslærredet’. Denne smagsbuket blander sig fremragende med tertiære toner af sød kakao og chokolade. Afbalancerede og lidt søde tanniner. Den malolaktiske fermentering tilfører vinen komplekse ’laktiske aromaer’, der især udmønter sig i, at vinen efterlader et velourblødt indtryk, der virker fyldigt: et glat, men klæbrigt og vedvarende olieret angreb – på den absolut behagelige måde. En fremragende vin.
Læs mindre Læs mere
Malbec Nicolás Granata Mendoza 2003 2200,-
Se beskrivelse ovenfor. Her i 2003-årgangen. Blot 4200 flasker er blevet produceret af denne vin.
Malbec Carmine Granata Gran Reserva Roble Mendoza 2003 2050,-
Ønolog Esteban Emilio Roldáns ægte terruño-vin.
Årgang 2003 bød på en yderst begrænset produktion: kun 1000 flasker. Når vinen hældes glasset, viser den sig krystalkar med en intens granatrød farve, der blander sig med violette reflekser. Små røde fuldmodne bær samt mørke august-modne blommer er den olfaktoriske palet, der bedst karakteriserer bouqueten. Denne sommerintense duftvifte konnoterer endvidere elegante fadnoter. I munden er vinen en prima-eksponent for, hvad Argentina formår at skabe med Malbec-druen. Ganske enkelt. Afbalanceret vin, der er struktureret; og med en vedvarende og insisterende, men blød, behagelig og blivende eftersmag.
Læs mindre Læs mere
Malbec Humberto Barberis Gran Reserva Mendoza 2004 2300,-
Humberto Barberis Malbec Gran Reserva Barberis-familiens fantastiske flagskibs Malbec: begrænset produktion på kun 4000 flasker Hos Barberis-familien får kun det sublime lov til at bære navnet Humberto Barberis, familiens Padrino, der indledte vineventyret med samvittighedsfuldt at dyrke en håndfuld marker, inden han i 1989 endelig kunne købe egen Bodega og således producere egen vin.
Dette kompromisløse kvalitetsbæst, der stammer fra Vistalba i Luján de Cuyo, er ganske enkelt essensen af Barberis-familiens årelange anstrengelser. Uden undtagelse får kun nøje udvalgte kvalitetsdruer lov til at indgå i denne vin. 14 måneders fadlagring skal denne vin igennem, inden den får lov at komme på flaske. Wine Spectator gav Humberto Barberis Gran Reserva 2004 85 point (»very good: a wine with special qualities«) og skrev følgende herom: »Shows a maturing hint, with soft plum, fruit cake and cocoa powder notes carried by fine-grained structure. Soft, smoky finish.« Farven, denne mendocinske skønhed præsenterer, er mørk som portvin. Bouqueten er rig og tilbyder dig en spændende og varieret vifte af dufte som en kryddeributik på torvet i Marrakesh. Vinen udsender aromaer, der – med lidt god fantasi – giver associationer til spidskommen, mentol, kokosnød, blomme og kirsebær. Når du modvilligt beslutter dig for at forlade den olfaktoriske fase, vil du i smagen genfinde vilde kirsebær og blomme, og den velintegrerede fadlagring giver ligeledes et tobak-touch. Afbalancerede tanniner. I afslutningen bemærkes peberkorn, gurkemeje og kanel. Finishen er lang og vedvarende som en gennemlæsning af Cervantes Don Quijote. Vinen efterlader et særdeles elegant indtryk. Et begrænset parti blev udbudt af denne 2004-årgang: kun 4000 flasker blev produceret (se den nummererede banderole på flaskehalsen), hvoraf Tango y Vinos anskaffede sig en stor portion. Vinen er ufiltreret, hvorfor naturligt bundfald må forventes i flasken.
Læs mindre Læs mere
Malbec Humberto Barberis Gran Reserva Mendoza 2004 2300,-
Humberto Barberis Malbec Gran Reserva Barberis-familiens fantastiske flagskibs Malbec: begrænset produktion på kun 4000 flasker Hos Barberis-familien får kun det sublime lov til at bære navnet Humberto Barberis, familiens Padrino, der indledte vineventyret med samvittighedsfuldt at dyrke en håndfuld marker, inden han i 1989 endelig kunne købe egen Bodega og således producere egen vin.
Dette kompromisløse kvalitetsbæst, der stammer fra Vistalba i Luján de Cuyo, er ganske enkelt essensen af Barberis-familiens årelange anstrengelser. Uden undtagelse får kun nøje udvalgte kvalitetsdruer lov til at indgå i denne vin. 14 måneders fadlagring skal denne vin igennem, inden den får lov at komme på flaske. Wine Spectator gav Humberto Barberis Gran Reserva 2004 85 point (»very good: a wine with special qualities«) og skrev følgende herom: »Shows a maturing hint, with soft plum, fruit cake and cocoa powder notes carried by fine-grained structure. Soft, smoky finish.« Farven, denne mendocinske skønhed præsenterer, er mørk som portvin. Bouqueten er rig og tilbyder dig en spændende og varieret vifte af dufte som en kryddeributik på torvet i Marrakesh. Vinen udsender aromaer, der – med lidt god fantasi – giver associationer til spidskommen, mentol, kokosnød, blomme og kirsebær. Når du modvilligt beslutter dig for at forlade den olfaktoriske fase, vil du i smagen genfinde vilde kirsebær og blomme, og den velintegrerede fadlagring giver ligeledes et tobak-touch. Afbalancerede tanniner. I afslutningen bemærkes peberkorn, gurkemeje og kanel. Finishen er lang og vedvarende som en gennemlæsning af Cervantes Don Quijote. Vinen efterlader et særdeles elegant indtryk. Et begrænset parti blev udbudt af denne 2004-årgang: kun 4000 flasker blev produceret (se den nummererede banderole på flaskehalsen), hvoraf Tango y Vinos anskaffede sig en stor portion. Vinen er ufiltreret, hvorfor naturligt bundfald må forventes i flasken.
Læs mindre Læs mere
Postales Malbec Del Fin Del Mundo 350,-
Patagonia
Druerne til denne vin kommer fra vinstokke, det er i gennemsnit er 15 år gamle – og vinen har en indbydende aroma og en smag, der er blød og fyldig med mørke noter af frugt og et strejf af bitter chokolade, som er kendetegnende for Malbec-druen. Et flot match til f.eks. let krydrede retter med kød.
Viu Manent Malbec Reserva Est. Collection Colchagua 450,-
Malbec fra Chiles mest vindende vingård, lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Elegant vin med dybde og moden frugt.
Lang kontakt med drueskallerne, så man opnår den klassiske dybe røde farve. Aroma af røde bær, kirsebær, ribs og kaffe. Elegant smag med bløde taninner, mørk saftig frugt og let krydret eftersmag. Denne klassiske argentinske Malbec er et godt match til stegt eller grillet kød, gerne lam eller oksekød.
Malbec Gran Reserva Familia Crotta Mendoza 500,-
Sikken en duft! Skøn klassisk Malbec-næse med modne mørke blommer, brombær, violer og fadnoter.
I smagen er man hell er ikke i tvivl om at dette er Malbec! Stor frugtfylde og sødmefulde bær blandet med let krydderi og nydeligt integreret egetræ. Vinen slutter elegant af med lidt lakrids, og en blød, blød eftersmag. Herlig vin.
Malbec Viu Manent Gran reserva Chilie 500,-
Malbec fra Chiles mest vindende vingård, lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Elegant vin med dybde og moden frugt.

Malbec er en af de allermest spændende druer i Sydamerika, og Viu Manent er Chiles bedste til at få det fulde udbytte ud af druen.

Druerne til denne vin kommer udelukkende fra San Carlos Estate i Colchagua Valley, hvor vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke udplantet helt tilbage i 1800-tallet. Viu Manent har længe ønsket at raffinere og perfektionere deres Malbec og det er derfor første gang at der i 2009 er lavet en Gran Reserva Malbec på de allerbedste druer.

Gran Reserva Malbec byder på en bouquet af svesker, salvie og mokka samt en smag med noter af mørk chokolade og søde krydderier der perfekt kombineret med runde saftige tanniner giver en elegant og velbalanceret vin Vinen er lagret på egefade i 14 måneder og de meget gamle vinstokke er med til at give vinen en utrolig blødhed og koncentration. Der er masser af dybde og moden frugt i den lange eftersmag.

Terroir Unico Malbec Gualtallary Zorzal 550,-
Blød Malbec med fantastisk renhed og intens duft af solbær, blåbær og viol med strejf af sort peber.

Lavet på håndhøstede druer fra en meget kalkholdig mark i Gualtallary i 1350 meters højde med forskellige grader af modenhed og gæret hver for sig, hvilket har givet vinen større aromatisk kompleksitet og friskhed i det endelige blend.

Intens frugtig duft af solbær, blåbær og viol med strejf af sort peber. Silkeblød, medium-fyldig smag med kølig mørk bærfrugt og let urtede strejf. Fantastisk renhed og balance med en lang mineralsk eftersmag.

2013 El Enemigo Malbec, Mendoza 550,-
Kraftfuld Malbec, der er laves på samme teknikker som de berømte Cru Classéevine i Bordeaux. Lavet af Alejandro Virgil, Chief winemaker hos Catena.

Intens Malbec fra højtbeliggende vinmarker i Lújan de Cuyo i Mendozas berømte vinområde, over 1000 m over havets overflade. Vinen lagrer 14 måneder på franske egetræsfade, heraf 70% nye. Vinificeringen minder også her om den teknik som man bruger på de berømte franske Cru Classévine fra Bordeaux.

Vinen har en intens mørk farve, næsten lilla i kanterne, en stor bouquet af modne, sorte bær og strejf af krydderier og mokka, en kompleks smag med stor fylde som slutter blødt og frugtrigt.

Malbec Altocedro Ano Cero Uco Valley Mendoza 2013 550,-
Et af Argentinas bedst ratede Huse.

Over 85% af Argentinas kvalitets vine kommer fra en region, nemlig Mendoza. Men Mendoza er delt op i flere forskellige små områder, og et ad de bedste, hedder Uco Valley.
Hemmeligheden bag dalens succes, er delt op i 2 ting: En fantastisk jordbund og den perfekte højde. Jordbunden består af en gruset/stenet overfalde, med masser af granit og mineraler lidt nede.

Højden er vigtig, da vinstokke faktisk ikke har godt at for meget varme. Masser af solskin er godt, men lange perioder over 30 grader, forhindre vinen i at danne syre. Derfor er de kølige nætter i bjergende afgørende for, om man kan lave flotte, elegante velafbalancerede vine. Og netop dette er Altocedro’s speciale, kraftige bøfvine, der samtidig med formår at være elegante.
Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, vinstokkende er op til 100 år gamle, alle druer er håndplukkede, man arbejder efter biodynamiske principper.
Ano Cero er Altocedros Estate serie hvor man prøver at optimere en lang række af druer(Malbec, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Pinot noir mfl.) og få den bedst mulige smag frem i den enkelte drue.
I Denne vin har man arbejdet målrettet med Malbec, som af mange bliver betragtet som Argentinas national drue. Vinen er mørk og kraftig, med masser af duft af brombær, smagen er meget fyldig, igen med masser af brombær, men også hvid peber og rigtig god balance. Eftersmagen er lang og behageligt fyldig.

Vinen er flere gange blevet kåret som Best buy i internationale meder og er den optimale vin, til vildt, lam, gode bøffer, og braserede retter.

Malbec Casarena “Estate” Mendoza 2014 650,-
Et gammelt vineri fra 1937 i byen Perdriel er blevet fuldstændig gennemrenoveret og udstyret med top moderne vinifikationsudstyr.

Vinhuset er malet i en sandfarve, deraf navnet CASARENA, der betyder ”huset af sand.

Produceret på 100% Malbec. Der bliver kælet for detaljerne i denne vin. Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden.
Estate Malbec bliver produceret i næsten 1000 m. højde i under-distrikterne; Agrelo og Perdriel.

Her er i højderne er druerne velsignet med masser af sol i løbet af dagen og kølige bjergnætter.
Mørk, ja nærmest rødviolet i glasset. God krydret duft, hvor også mørke frugter og fadnoter bidrager til den meget imødekommende og sødmefulde næse. I smagen er der masser af rygrad og karakter. Både krydderier, noter af cedertræ, fed mørk lakrids og espresso. Vinen slutter af i bedste stil med bløde runde tanniner og en lang eftersmag. Denne vin skriger simpelthen efter noget ordentlig kød! Server også gerne til vildt-, lamme- og andre oksekødsretter.

Malbec Casarena Reserva Mendoza 2013 550,-
Der bliver kælet for detaljerne i denne vin.

Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden. Efter en blid afstilkning gennemgår de hele druer en udblødning (maceration) i 8 dage ved 8C.

Selve gæringen foregår med den naturlige gær og ved lav temperatur for at bevare mest muligt aroma i vinen. Den malolaktiske gæring foregår spontant i fadene. 
Til sidst lagres vinen i 12 mdr. på fransk producerede fade. Denne Reserva bliver produceret i næsten 1000 m. højde i under-distrikterne; Agrelo og Perdriel.

Her er i højderne er druerne velsignet med masser af sol i løbet af dagen og kølige bjergnætter. Tæt, mørk i glasset og med fede ”gardiner”. Skønne rendyrkede Malbec-noter i duften, der blander sig med vaniljenoter fra de 12 mdrs. fadlagring.Både i smag og duft lukkes der op for sluserne af brombær, hyldebær, fuldmodne mørke kirsebær og svesker. Vinen er meget koncentreret, intens og med masser af dybde og koncentration.

Det her er høj-oktan-malbec, hvor man både får styrke, tyngde og power samtidig med at den bløde og sødmefulde malbec-karakter, slutter vinen silkeblødt af. Mums!

Malbec Altocedro Reserva Uco Valley Mendoza 2010 950,-

Interessant næse, der indeholder krydderier, mørke bær, mentol og mynte.

Charmerende, men kompleks. En vin, der repræsenterer en muskuløs vintype med både florale noter og bærfrugt, ligesom Altocedro Reserva også byder på krydret eg og en anelse rosin. Mere kompleks og med væsentlig mere dybde i smagen end den gennemsnitlige Malbec. En fremragende vin.
Wine Spectator: 92 point
Wine Advocate: 92 point
Wilfred Wong: 94 point

Malbec Altocedro Gran Reserva Mendoza 2009 1950,-
Vinmager Karim Mussi Saffies absolutte emblematiske vin, der viser, hvorledes han mestrer Malbec-druen.

Vi vil her lade Wilfred Wongs noter tale for sig selv. Wilfred Wong gav denne vin 100 point:
”One of my all time favorite songs is Whitney Houston’s “The Greatest Love of All.”

After tasting the Altocedro Gran Reserva Malbec three years in-a-row with the master himself-winemaker Karim Mussi, I have to shout that this singular wine may be the bellwether of the future. With apologies to Bordeaux, the Napa Valley, Walla Walla, Tuscany and other parts of the globe that make incredible ultra, …ultra premium wines in the Bordelais tradition, Karim has been able to master the mystical powers of La Consulta and bring the magic to all wine world.

Two years ago, I was dumbfounded as he poured the superb 2007 vintage. Simultaneously elegant and powerful, I could not stop thinking about the wine long after I had first sipped it. The wine showed a tremendous rush of pure red fruit that the guys in Saint-Emilion and Pomerol can never get enough of…it was a real eye opener. Last year, as I basked in the Argentine sun, I found the 2008 to be even more astounding.

Demonstrating a little more power, with some black fruit goodness, yet maintaining its incredible balance. I gave the wine 99 points and it shared honors for my #1wine of 2011. There is no doubt that the 2009 Altocedro Gran Reserva Malbec is one of greatest young wines that I have ever enjoyed. As I finished my taste, I could only hear Whitney’s song; the world for that one moment stood still.

Could the paradigm and propping Argentina to a new plateau? Has the New World got just a little bit older?”

Gran Malbec de Ángeles Mendoza 2008 1750,-
Dyb og strålende rubinrød farve med violette nuancer.

Delikat, kompleks og sød bouquet, som udvikler sig, og som langsomt røber en stor intensitet og kompleksitet, efterhånden som vinen åbner sig i glasset. Fantastisk mættet og tæt næse med en bred vifte af friske røde sommerbær, ligesom der også kan isoleres blomme og delikate florale noter. Indgangen er meget blød, og straks herefter overraskes man af en kompleksitet, der byder på intense og koncentrerede smagsudtryk med en udpræget varighed. Fuldmodne tanniner, som gør, at vinen opleves blød og let sød.

Tydelig tilstedeværelse af vanilje, let ristede noter og mørk chokolade, hvilket først og fremmest skyldes en blid 14 måneders fadlagring i franske første- og andengangsfade, der er medium-ristede.

Gran Malbec de Ángeles er en prototypisk repræsentant for Malbec-druen med en ekstraordinær friskhed og et særdeles frugtigt udtryk, der er så karakteristisk for druerne, der stammer fra terroirvinmarken Viña 1924. Rustik og ærlig garagevin. Kraftfuld vin med dybde, bredde og længde; og en vin, der er som skabt for vinentusiaster med hang til det røgede og ristede. For til sammenligning med sin lillebror er Gran Malbec de Ángeles væsentligt mere fadlagret i sit udtryk.

Kun 4600 flasker er produceret.

Robert Parker: 92 point
Gismondi/Tobe: 95 point

Malbec Nicolás Granata Reserva Mendoza 2007 1730,-
Denne ’Rey del Malbec’ har en særdeles intens og yderst dyb farve.

Sorte nuancer iblander sig den for så Malbec typisk klare, rød-blå-violette blommefarve. Bouqueten domineres af (tørrede) røde frugter: figner, rosiner og blommer.

Intens bærkompot, der forbinder sig med sød hvid og mørk chokolade, hvilket kan tilskrives fadlagringen i ristede egetræsfade, som ligeledes tilfører bouqueten elegance og harmoni.

I munden er vinen særdeles fyldig og kompleks: og en bred og generøs palet af mørke plukkemodne bær såsom kirsebær, hindbær og solbær finder vej til ’smagslærredet’. Denne smagsbuket blander sig fremragende med tertiære toner af sød kakao og chokolade. Afbalancerede og lidt søde tanniner.

Den malolaktiske fermentering tilfører vinen komplekse ’laktiske aromaer’, der især udmønter sig i, at vinen efterlader et velourblødt indtryk, der virker fyldigt: et glat, men klæbrigt og vedvarende olieret angreb – på den absolut behagelige måde. En fremragende vin.

Malbec Nicolás Granata Mendoza 2003 2200,-
Se beskrivelse ovenfor. Her i 2003-årgangen. Blot 4200 flasker er blevet produceret af denne vin.
Malbec Carmine Granata Gran Reserva Roble Mendoza 2003 2050,-
Ønolog Esteban Emilio Roldáns ægte terruño-vin.

Årgang 2003 bød på en yderst begrænset produktion: kun 1000 flasker. Når vinen hældes glasset, viser den sig krystalkar med en intens granatrød farve, der blander sig med violette reflekser.

Små røde fuldmodne bær samt mørke august-modne blommer er den olfaktoriske palet, der bedst karakteriserer bouqueten. Denne sommerintense duftvifte konnoterer endvidere elegante fadnoter. I munden er vinen en prima-eksponent for, hvad Argentina formår at skabe med Malbec-druen.

Ganske enkelt. Afbalanceret vin, der er struktureret; og med en vedvarende og insisterende, men blød, behagelig og blivende eftersmag.

Malbec Humberto Barberis Gran Reserva Mendoza 2004 2300,-
Humberto Barberis Malbec Gran Reserva Barberis-familiens fantastiske flagskibs Malbec: begrænset produktion på kun 4000 flasker Hos Barberis-familien får kun det sublime lov til at bære navnet Humberto Barberis, familiens Padrino, der indledte vineventyret med samvittighedsfuldt at dyrke en håndfuld marker, inden han i 1989 endelig kunne købe egen Bodega og således producere egen vin.

Dette kompromisløse kvalitetsbæst, der stammer fra Vistalba i Luján de Cuyo, er ganske enkelt essensen af Barberis-familiens årelange anstrengelser. Uden undtagelse får kun nøje udvalgte kvalitetsdruer lov til at indgå i denne vin.

14 måneders fadlagring skal denne vin igennem, inden den får lov at komme på flaske. Wine Spectator gav Humberto Barberis Gran Reserva 2004
85 point (»very good: a wine with special qualities«) og skrev følgende herom:
»Shows a maturing hint, with soft plum, fruit cake and cocoa powder notes carried by fine-grained structure. Soft, smoky finish.«

Farven, denne mendocinske skønhed præsenterer, er mørk som portvin. Bouqueten er rig og tilbyder dig en spændende og varieret vifte af dufte som en kryddeributik på torvet i Marrakesh. Vinen udsender aromaer, der – med lidt god fantasi – giver associationer til spidskommen, mentol, kokosnød, blomme og kirsebær.

Når du modvilligt beslutter dig for at forlade den olfaktoriske fase, vil du i smagen genfinde vilde kirsebær og blomme, og den velintegrerede fadlagring giver ligeledes et tobak-touch. Afbalancerede tanniner. I afslutningen bemærkes peberkorn, gurkemeje og kanel. Finishen er lang og vedvarende som en gennemlæsning af Cervantes Don Quijote. Vinen efterlader et særdeles elegant indtryk.

Et begrænset parti blev udbudt af denne 2004-årgang: kun 4000 flasker blev produceret (se den nummererede banderole på flaskehalsen), hvoraf Tango y Vinos anskaffede sig en stor portion. Vinen er ufiltreret, hvorfor naturligt bundfald må forventes i flasken.

BLENDS
Alamos Malbec, Bonarda, Tempranillo 450,-
Velsmagende blend fra Argentinas bedste Winemaker! En saftig og frugtdrevet vin med afbalanceret syre.

Alamos Red Blend er en Malbec-baseret frugtdreven vin med en fyldig og imødekommende smag fra samspillet mellem velkendte argentinske og internationale druesorter.

Vinens rygrad udgøres af den saftige, utroligt aromatiske og koncentrerede Malbec fra Mendoza. Bonarda en europæisk druesort, der trives i Argentina tilføjer intens farve, noter af tørret frugt og klassiske salte noter af læder og sorte oliven.

Afhængig af årgangen kan vinen desuden indeholde internationale druersorter som Cabernet Sauvignon, Syrah eller Tempranillo. Resultatet er en saftig og frugtig vin med fin syre og bløde tannine.

Viu Manent Vibo Punta del Viento El Olivar Colchagua 450,-
Punta del Viento er et Rhône inspireret blend lavet på Grenache, Mourvèdre og Syrah. Flot dyb vin.

Druerne stammer fra Viu Manents billedskønne ejendom El Olivar tæt på byen Peralillo i Colchaguua Valley. Vinstokkene er forholdsvis unge og er beplantede stejle skråninger.

Alle druer håndhøstes i hele klaser og selekteres derefter under afstilkningen ved ankomst til vingården. Der anvendes vildgær og vinen gæres på franske egetræsfade og lagrer derefter 13 mdr. på 2 og 3 år gamle fade.

Vinen har en flot dybrød farve med violette kanter, kompleks næse af skovbær, eksotiske frugter og krydderier. En fyldig vin med god, fed frugt, og samtidig med fin friskhed. Alt afrundes perfekt i en lang, blød eftersmag.

Organic Ares Merlot & Mavrud BG 2013 450,-
Navnet Ares stammer fra den antikke thracianske gud, senere vedtaget af den græske mytologi som krigens gud.
Ares er en frisk, let at drikke, hverdagsrødvin. En vin med en klar rød farve. Frugtagtig næse med lidt krydrede noter. Frugtig på ganen med fine tanniner og en lang eftersmag. Vi anbefaler, at den drikkes inden for 2-4 år. Sort wine: Merlot & Mavrud Production area: Protected Geographical Indication – PGI Chernogorovo – Thracian Valley, Bulgaria Alc.: 14%
Organic Cabernet Sauvignon & Mavrud BG 2013 500,-
Vinens navn (Cherno betyder sort på bulgarsk) reflekterer dens stærke forbindelse med oprindelsen fra Chernogorovo-området.

Vinen er en blanding af Cabernet Sauvignon og Mavrud; dens stærke farve henleder ligeledes til oprindelseslandet. Vinen har rubinrød farve.

Næsen er rig og intens med noter af blommer, brombær, krydderier, læder, bitter chokolade og træ. Den er generøs og frugtagtig på ganen, med udtalte, men sarte tanniner og en lang, frisk finish. Vinen er egnet til lagring, op til 6 år.

Sort wine: Mavrud & Cabernet Sauvignon Production Area: Protected Geographical Indication – PGI Thracian lowlands, Bulgaria Alc.: 14.5%

Renacer+Allegrini Enamore Malbec, Syrah, Cabs, Bonarda, Mendoza, 2015 500,-
Enamore er en “Amarone med argentinsk temperament” og kommer fra en lille vingård, som har ambitioner om at lave vin i verdensklasse.

Ejeren Patricio Reich er slet ikke fra Argentina, men fra nabolandet Chile. Han skabte sin formue på god dagligvin i det store vinhus, San Pedro, og bruger nu resten af livet på at skabe den ypperste vin.

Han valgte Lujan de Cuyo i Argentina… “Her er et perfekt klima og bedre jord end i Chile”. I 2004 købte han market med ekstremt gamle Malbec vinstokke i Lujan de Cuyo. Han opførte et “slot”, der ligner en fusion af klassisk vinslot og en postmoderne kælder. Resten er historie.

Han laver ganske få vine, men hvilke vine! Ingen hvidvin (for Argentina dur ikke til hvidvin)som han siger. Enamore blev kreeret, da Marilisa Allegrini fra det kendte Amarone-hus besøgte Renacer i 2007. Hun faldt pladask for Argentina – En Amore betyder “I Kærlighed”.
Vinen laves af druerne Malbec med balance af Syrah, Cabernet og Bonarda fra parcel i 900 meters højde plantet i 1957. Enamore er sammensat af samme bogstaver som Amarone -vinen er lavet på samme måde! Druerne tørrer til tæt på rosiner (mister mindst en trediedel af vægten). Vinen lagrer et år i små, nye franske egefade før aftapning på vingården.
60.000 flsker i gode årgange. “Helt sort; overdådig, koncentreret frugt; magtfuld, men blød og lækker” – en Amarone udsat for argentinsk temperament”. Vinen kan nydes ung, men vil med fordel kunne gemmes 3-6 år.
Herlig alene eller til kraftige retter.

Monogram Mavrud & Rubin BG 2012 540,-
Butikslinjen af Villa Yustina med nøje udvalgte druer.

Attraktiv blanding af to typiske bulgarske sorter. Dyb rubinrød farve med kompleks næse og nuancer af godt modne sorte frugter, chokolade og vanilje.

Fuld og elegant krop med milde tanniner. Ældrer 14 måneder i 100% bulgarske egetræsfade. Mulighed for bundvald af ædelvin.

Sort wine: Mavrud & Rubin
Aged: 18 måneders aldring i nye bulgarske egetræsfade, ikke filtreret

Awards:
Golden Medals Vino Balkanika – 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, Golden Medal – Balcan International Wine Competition 2013, Golden Medal Mundus Vini – Germany – 2013, “Best wine from Bulgaria” Mundus Vini – Germany – 2013, Silver Medal – Mundus Vini – Germany – 2015, Silver Medal – Vinalies Internationales – France – 2014, Korea Wine Challenge “Best red wine from Bulgaria”

Production Area: Protected Geographical Indication – PGI Thracian lowlands, Bulgaria Alc.: 13.5%

Casarena Reserva Sinergy Malbec, Cabs, Cab., Franc, Petit Verdot Mendoza 2013 590,-
Produceret på 70% Malbec, 20% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot.

Der bliver kælet for detaljerne i denne vin. Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden. Efter en blid afstikning gennemgår de hele druer en udblødning (maceration) i 8 dage ved 8C.

Selve gæringen foregår med den naturlige gær og ved lav temperatur for at bevare mest muligt aroma i vinen. Den malolaktiske gæring foregår spontant i fadene. Til sidst lagres vinen i 12 mdr. på fransk producerede fade.
Intens og mørk i glasset. Fed frugt i duften med hints af violer, lavendel og espresso. Smagen er virkelig kraftfuld og koncentreret.

Flasken er simpelthen proppet til randen med saftige sorte kirsebær, lakridstoner, krydderier og mokka/kaffe-toner. De fire druesorter stilfuldt sat sammen i den utroligt saftige, varme og krydrede eftersmag, der bliver hængende længe i hele munden. ”Sinergy” er en ren argentinsk vitamin-indsprøjtning!

Altocedro La Consulta Malbec, Cabs, Tempranillo, Syrah Uco Valley Mendoza 2013 750,-
Et af Argentinas Bedst Ratede Huse.

Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, vinstokkende er op til 100 år gamle, alle druer er håndplukkede, man arbejder efter biodynamiske principper.

ALTOCEDRO LA CONSUELTA SELECT er et fantastisk blend sammen sat af følgende druer: Malbec 42%, Cabernet Sauvignon 27%, Tempranillo 22%, Syrah 9%.

Det hele er lagret i 12 måneder på delvist nye fade. Vinen er en kraftig bøf vin, med en fantastisk duft af peber og bær, stor saftig fyldig smag af bær, lakrids, hvid peber og et hint af nelliker. Eftersmagen er lang og vedvarende.

90 Point James Suckling/ op til 90 point Stephen Tanzer/ Op til 90 Winespectator.

Sideral Chile 2010 750,-
En blanding af Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere, Cabernet Franc, Petit Verdot, Petit Syrah . Helt alderen i fransk eg. Intenst rige og elegant vin.
Durigutti Familia Mendoza 2007 950,-
Malbec 85% / syrah 3% / cabernet franc 3% / bonarda 4% / cabernet sovignon 5%
CABERNET SAUVIGNON
Casarena Estate Cabernet Sauvignon Mendoza 2014 520,-
Produceret på 100% Cabernet Sauvignon.

Efter en blid afstilkning gennemgår de hele druer en udblødning (maceration) i 8 dage ved 8C. Selve gæringen foregår med den naturlige gær og ved lav temperatur for at bevare mest muligt aroma i vinen.

Ingen tvivl! Lige fra begyndelsen en klassisk Cabernet Sauvignon. Kaskader af mørke modne solbær, blommer, sød pibetobak og et lille strejf af mint. Og samtidig får man i både næse og mund en vin med en solid og god struktur.

Kraften og saften går smukt i hånd med de fine nuancer af træ og vanilje, som vinen har ”suget til sig” fra den 9 mdr. lange fadlagring. Vinen er solmoden og med varme toner, men slutter alligevel af med et fint bid og en kølig kant. Skøn vin til de fleste lidt tungere og krydrerede kødretter.

Casarena Cabernet Sauvignon Reserva Mendoza 2013 550,-
Produceret på udelukkende på Cabernet Sauvignon fra mere end 50 år gamle stokke.

Der bliver kælet for detaljerne i denne vin. Både klaser og dernæst druer sorteret i hånden. Efter en blid afstilkning gennemgår de hele druer en udblødning (maceration) i 8 dage ved 8C.

Selve gæringen foregår med den naturlige gær og ved lav temperatur for at bevare mest muligt aroma i vinen. Den malolaktiske gæring foregår spontant i fadene. Til sidst lagres vinen i 12 mdr. på franske fade.
Denne Reserva bliver produceret i næsten 1000 m. højde i under-distrikterne; Agrelo og Perdriel. Her er i højderne er druerne velsignet med masser af sol i løbet af dagen og kølige bjergnætter.

Vinen har både farve og duft af klassisk Cabernet Sauvignon. Tætpakket duft af modne solbær, brombær, mørk chokolade og kaffe-noter. Også i smagen er der ingen tvivl. Solid og kompakt vin, der imponerer med sin fine balance mellem det kraftige, tunge, urterne og det lakridsede samtidig med, at den lange fadlagring har poleret vinen og gjort den medgørlig, harmonisk og blød. Perfekt afstemt! Eftersmagen af bliver bare ved og ved…Server vinen lige under stuetemperatur (ca. 16-17° C) til vildt-, okse- og lammekødsretter. Vinen kan også godt klare de kraftige oste, helst dem med skimmel!

Durigutti Cabernet Sauvignon Reserva Mendoza 2009 590,-
Intens mørkerød farve med blå undertoner.

Næse, som byder på krydderier og røg blandet op med skønne frugtige toner. I munden har vinen varige, faste og afbalancerede tanniner. Lang og opmærksomhedspåkaldende afslutning. Kraftkarl rundet af med 2 % Cabernet Franc.

PINOT NOIR
Little Yering Pinot Noir 2013 450,-
Håndplukkede druer, 100% Pinot Noir fra Yarra Valley og lagret på nye franske fade.

Vinen har en klassisk Pinot Noir aroma af lyse bær, skovbund, trøffel og svampe. Flot balance mellem frugt og et strejf af krydderi. Frugtrig, fyldig lang og blød eftersmag.

92 point James Halliday

Altocedro Ano Cerro Pinot Noir Uco Valley Mendoza 2014 520,-
Et af Argentinas bedst ratede Huse.

Vinene bliver produceret med stør nidkærhed, passion og kærlighed, vinstokkende er op til 100 år gamle, alle druer er håndplukkede, man arbejder efter biodynamiske principper.

Pinot Noir er en af de rigtig svære druer at producere Kvalitets vin på. Den er meget varm følsom og hvis du ikke er dygtig til at beskære planterne i marken, for at holde udbyttet nede. Kan du nemt risikere at vinen bliver flad i smagen. Det er bestemt ikke tilfældet her, Vinen vokser godt oppe i bjergende og får masser af kølighed om natten, Karim(vin bonden), ligger masser af kræfter i denne vin, og med stor nidkærhed, får han det bedste frem i Pinot Noir Druen.

Farven er mørkere en andre Pinot Noirs, Duften er dejlig med frugt, tobak og krydderier, og smagen er en herlig palette af blød frugt, krydderier og lidt noter af læder, med en behagelig fyldig eftersmag.

Lou Dumont Pinot Noir Bourgogne Rouge 2012 620,-
Kojis Bourgogne Rouge er baseret på druer fra hovedsageligt Nuits-Saints-Georges.

Efter sortering trækker mosten farve og aroma i 4-5 dage før gæring ved det naturlige gær i ståltanke. Mosten presses og vinen lagrer efterfølgende 12 måneder i 2-3 år gamle egetræsfade.

Vinen filtreres ikke ved aftapning. Klassisk sydlig Côte de Nuits aroma med nuancer af mørke bær, blommer, sød lakrids og violer.

Vinen er klassisk og ukompliceret Pinot Noir, som kun findes i Bourgogne. En charmerende frugt og en fornem fintkornet tannin vidner om det solide grundmateriale, der er i denne Bourgogne Rouge. Prøv f.eks. i selskab med retter baseret på lyst kød og svampe.

CABERNET FRANC
Durigutti Reserva Cabernet Franc Mendoza 2010 575,-
Tæt, næsten uigennemtrængelig rubinrød farve med blå reflekser.
Næsen er kraftig med krydrede toner, balsamico samt en gennemgående aroma af violer. I munden er vinen velourblød og med faste vedvarende tanniner. Ren argentinsk råstyrke.
Lauren´s Estate Cabernet Franc Mendoza 2012 850,-
Produceret på 100 % Cabernet Franc. Fadlagret i 18 mdr. på nye franske fade.

Cabernet Franc ser man ikke så ofte som enkeltvin, slet ikke i disse breddegrader. De fleste forbinder druen med de berømte Cab. Sauv.– Merlot– og Cabernet Franc-blends fra Bordeaux. Her er Ch. Cheval Blanc frontløberen da de fleste af deres årgange er på mere end 50% Cabernet Franc.

Men druen dyrkes også med succes andre steder i Europa som f.eks.; Loire, Bolgheri, Maremma, Ungarn. Uden for Europa det primært Sydafrika, Australien, Californien (tæller jo nærmest som et land!), Chile og Argentina. Druen er faktisk ”forfader” til Cabernet Sauvignon, men den er mildere, mere feminin, lettere og blødere end C/S.

God mintet duft, med lidt blyant og sorte frugter. Der er samtidig tydelige noter af lidt brændt fad og vanilje fra den lange fadlagring. Smagen er proppet med modne røde frugter, ristet rød peber og lidt kakao.

Spændende og ”sjov” vin, der selv om vinen har både styrke og bid føles herlig elegant og let til bens. Giv endelig vinen masser af luft, dvs. dekanter vinen en ½ times tid før servering.

MERLOT
Ares Organic Merlot BG 2012 550,-
En vin med en klar rød farve.
Frugtagtig næse med lidt krydrede noter, afrundet smag, minde af hindbær, blommemarmelade og stuvede røde frugter. Lang og karakteristisk finish. Sort wine: 100% Merlot Production Area: Protected Geographical Indication – PGI Chernogorovo – Thracian Valley, Bulgaria Alc.: 14%
★★★★★

4,7 ud af 5 stjerner